PRESSEMEDDELELSE

September, 2004

I LOVE YOU [REV.ENG]*
Ny særudstilling om computervirus præsenterer en verden, hvor milliarder af dollars står på spil og hvor sikkerhedsproblemerne antager skræmmende dimensioner. Med udgangspunkt i den verdensomspændende computervirus fra år 2000, kaster udstillingen lys over en digital kultur, hvor hacker-etikken er til debat, og hvor æstetikken dominerer.

Hvad er computervirus egentlig? Hvem laver dem og hvorfor? Hvad er det for en verden, der gemmer sig bag disse hverdagsfænomener? Udstillingen behandler alle aspekter af computervirus: Deres skadevirkninger, historie, udbredelse, ophavsmænd og den kunst og kultur, computervirus og kildekoderne bag har inspireret til.

Publikum kan følge computervirussens udviklingshistorie i en spektakulær kronologisk oversigt, ligesom de kan aktivere og opleve, hvordan virus får computere til at gå ned. En interaktiv kortlægning af virusspredning i 3D giver i realtid publikum mulighed for at opleve de ellers usynlige processer, der finder sted, når en computervirus bryder ud og spreder sig globalt, fx Sasser, Suicide og I love you.

Publikums opfattelse af hackerbegrebet provokeres, når den brogede subkultur præsenteres og sættes til debat via filmmateriale fremstillet af hackerne selv og interviews med virusskabere, der fortæller om deres motiver.

Udstillingen kan opleves på Post & Tele Museum i perioden 7. oktober til 14. november 2004.

For yderligere oplysninger, kontakt Jan Hybertz Gøricke på tlf. 33 41 09 00 eller
jg@ptt-museum.dk eller klik ind på www.digitalcraft.org/iloveyou.

Udstillingen er sponsoreret af

Med venlig hilsen

Liv Skovholm Nielsen
Information & Publikum

*rev.eng = reverse engineering

Udstillingen er udviklet af den uafhængige kulturorganisation digitalcraft.org, der forsker i og dokumenterer de hurtigt skiftende trends i hverdagens digitale kultur og præsenterer dem for et bredt publikum. I Love You [rev.eng] er en udstilling i løbende udvikling, som har været vist i tidligere udgaver i Frankfurt, Berlin og Providence, USA.

 

 

GO BACK

 

 

copyright © 2004 digitalcraft.org